Instagram မွာ block ထားတဲ့သူကို unblock ဘယ္လို ျပန္လုပ္မလဲ

[ Zawgyi ]

Instagram မွာ တစ္စုံတစ္ေယာက္ကို အခ်ိန္တစ္ခုထိ block ထားၿပီး unblock ျပန္လုပ္ခ်င္ရင္ အလြယ္တကူ လုပ္ႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီလို block ထားလိုက္ရင္ေတာ့ အဲဒီသူရဲ႕ Profile, Posts နဲ႔ သူတင္သမွ်ေတြကို ျမင္ေတြ႔ရေတာ့မွာ မဟုတ္ပါဘူး။ block လုပ္ ထားမိတဲသူကို unblock ျပန္လုပ္ မယ္ဆိုရင္ေတာ့ ေအာက္ပါ နည္းလမ္းအတုိင္း ျပဳလုပ္ႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။

ပထမဆုံးဖုန္းထဲက Insta-gram app ကို ဖြင့္လုိက္ပါ။

ၿပီးရင္ေတာ့ ျမင္ကြင္းညာ ဘက္ေထာင့္နားက Profile ဆိုတဲ့ icon ပုံေလးကို ထည့္လိုက္ပါ။

Profile ထဲကိုေရာက္သြားရင္ေတာ့ ပုံမွာျပထားတဲ့အတုိင္း ျမင္ကြင္းရဲ႕ ညာဘက္အေပၚ ေထာင့္နားက အစက္သုံးခုဆင့္ထားတဲ့ icon ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ပါ။

အဲလိုႏွိပ္လိုက္ရင္ေတာ့ Options စနစ္ထဲကို ေရာက္သြား ပါလိမ့္မယ္။ Options စနစ္ထဲမွာ Blocked Users ဆိုတဲ့စာသား ကိုရွာၿပီး တစ္ခ်က္ႏွိပ္လိုက္ပါ။

Blocked Users ဆိုတဲ့ စာ သားကိုႏွိပ္လုိက္ရင္ေတာ့ မိမိ block ထားတဲ့သူကို ေတြ႔ပါလိမ့္ မယ္။ မိမိအေနနဲ႔ unblock ျပန္ လုပ္ခ်င္တဲ့သူကို ေရြးၿပီးႏွိပ္လိုက္ပါ။

အဲဒါဆိုရင္ေတာ့ ေအာက္က ပုံအတုိင္း မိမိ unblock လုပ္မယ့္ သူရဲ႕ profile ေဘးနားက Unblock ဆိုတဲ့ စာသားပါတဲ့ ခလုတ္ေပၚလာ မွာျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒီ Unblock ဆုိ တဲ့ခလုတ္ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ပါ။

ဒါဆိုရင္ေတာ့ unblock လုပ္မွာေသခ်ာလားဆိုတဲ့ အသိေပးခ်က္ ေပၚလာမွာျဖစ္ပါတယ္။ ေသခ်ာတယ္ဆိုရင္ေတာ့ Yes, I’m sure ကို ႏွိပ္လုိက္ပါ။

ဒါဆိုရင္ေတာ့ မိမိအေနနဲ႔ block ထားတဲ့သူကို unblock ျပဳ လုပ္ၿပီး အရင္အတုိင္း ျပန္ဆက္သြယ္လုိ႔ ရၿပီျဖစ္ပါတယ္။

-ရဲထြဋ္ဝင္း

================

[ Unicode ]

Instagram မှာ block ထားတဲ့သူကို unblock ဘယ်လို ပြန်လုပ်မလဲ

================

Instagram မှာ တစ်စုံတစ်ယောက်ကို အချိန်တစ်ခုထိ block ထားပြီး unblock ပြန်လုပ်ချင်ရင် အလွယ်တကူ လုပ်နိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။ အဲဒီလို block ထားလိုက်ရင်တော့ အဲဒီသူရဲ့ Profile, Posts နဲ့ သူတင်သမျှတွေကို မြင်တွေ့ရတော့မှာ မဟုတ်ပါဘူး။ block လုပ် ထားမိတဲသူကို unblock ပြန်လုပ် မယ်ဆိုရင်တော့ အောက်ပါ နည်းလမ်းအတိုင်း ပြုလုပ်နိုင်မှာဖြစ်ပါတယ်။

ပထမဆုံးဖုန်းထဲက Insta-gram app ကို ဖွင့်လိုက်ပါ။

ပြီးရင်တော့ မြင်ကွင်းညာ ဘက်ထောင့်နားက Profile ဆိုတဲ့ icon ပုံလေးကို ထည့်လိုက်ပါ။

Profile ထဲကိုရောက်သွားရင်တော့ ပုံမှာပြထားတဲ့အတိုင်း မြင်ကွင်းရဲ့ ညာဘက်အပေါ် ထောင့်နားက အစက်သုံးခုဆင့်ထားတဲ့ icon ကို တစ်ချက်နှိပ်ပါ။

အဲလိုနှိပ်လိုက်ရင်တော့ Options စနစ်ထဲကို ရောက်သွား ပါလိမ့်မယ်။ Options စနစ်ထဲမှာ Blocked Users ဆိုတဲ့စာသား ကိုရှာပြီး တစ်ချက်နှိပ်လိုက်ပါ။

Blocked Users ဆိုတဲ့ စာ သားကိုနှိပ်လိုက်ရင်တော့ မိမိ block ထားတဲ့သူကို တွေ့ပါလိမ့် မယ်။ မိမိအနေနဲ့ unblock ပြန် လုပ်ချင်တဲ့သူကို ရွေးပြီးနှိပ်လိုက်ပါ။

အဲဒါဆိုရင်တော့ အောက်က ပုံအတိုင်း မိမိ unblock လုပ်မယ့် သူရဲ့ profile ဘေးနားက Unblock ဆိုတဲ့ စာသားပါတဲ့ ခလုတ်ပေါ်လာ မှာဖြစ်ပါတယ်။ အဲဒီ Unblock ဆို တဲ့ခလုတ်ကို တစ်ချက်နှိပ်ပါ။

ဒါဆိုရင်တော့ unblock လုပ်မှာသေချာလားဆိုတဲ့ အသိပေးချက် ပေါ်လာမှာဖြစ်ပါတယ်။ သေချာတယ်ဆိုရင်တော့ Yes, I’m sure ကို နှိပ်လိုက်ပါ။

ဒါဆိုရင်တော့ မိမိအနေနဲ့ block ထားတဲ့သူကို unblock ပြု လုပ်ပြီး အရင်အတိုင်း ပြန်ဆက်သွယ်လို့ ရပြီဖြစ်ပါတယ်။

-ရဲထွဋ်ဝင်း